Listeleme Etiketleri

Listeleme etiketleri yazacağınız nesneleri sıralı ve düzgün bir şekilde sayfada görüntülememize yardımcı olur. UL,OL,Lİ gibi etiketleri bulunur.

<OL>

Sıralı liste oluşturmak için kullanılır. Kelime işlemci programındaki numaralandırma işlemi ile aynıdır. Listeleme işlemi harf, rakam veya roma rakamı şeklinde yapılabilir. Belirteceğiniz parametreler yardımı ile de istediğiniz harf, rakam veya roma rakamından başlayarak sıralı listenizi oluşturabilirsiniz.
<ol> etiketi, <li> etiketi ile birlikte kullanılmalıdır.

Örnek 1:
Burada <ol> etiketini kullanarak listeleme işlemine başlıyoruz. <li> etiketini kullanarak da listeleyeceğimiz elemanların isimlerini yazıyoruz.

listeleme1

Type parametresi kullanarak listenin rakamla mı harfle mi başlayacağını belirleyebiliriz.
“A” harfi yerine küçük “a” harfi yazılırsa sıralama a, b, c, …. şeklinde küçük harflerle olacaktır.

listeleme2

 

“I” harfi yerine küçük”i” harfi yazılırsa, sıralama i, ii, iii,…. şeklinde küçük roma rakamları ile yapılacaktır.

listeleme3

Sıralamanın her zaman “1” den veya “A” dan başlamasını istemeyebiliriz. Bu tür durumlarda Start parametresi kullanılır. Start parametresinin her zaman sayı olması gerekmektedir. Örneğin sıralamayı “C” harfinden başlatmak istiyorsak start değerine “C” yazmak yerine “3” yazmak zorundayız.

listeleme4

<UL>
<ul> etiketi madde işaretleri şeklinde listeleme yapmak için kullanılır.

listeleme5

Type parametresi ile kullanacağınız madde işaretinin şeklini belirleyebilirsiniz. Type ile kullanılan parametreler disc (içi dolu daire), circle (içi boş daire) ve square (içi dolu kare)’dir.

listeleme6

Yorum bırakın